Indiana Jones

Výlet do džungle se nám vydařil a vyšlo nám super počasí (nepršelo). Vyrazili jsme loďkou napříč jezerem Cheow Lan k našim plovoucím chatkám. Již cesta loďkou je naprosto dech beroucí. Jedete po nádherně čisté vodě uprostřed pralesa, kolem vás se míhají vysoké zarostlé skály tyčící se z moře. Všude okolo slyšíte zvuky džungle a vidíte jen panenskou přírodu. Byla jsem unešena od samého začátku.

Po obědě na našem plovoucím ubytku jsme se vydali do pralesa k vodopádům. Tady už začalo opravdové dobrodružství. Prodírali jsme se lesem neustále po kotníky ( já z důvodu absence kotníků po lýtka) v bahně, nesčetněkrát brodili řeku, lezli po ostrých kamenech, no prostě Indiana Jones styl :D. Po chvíli jsem nabyla dojmu, že se mi prales snaží naznačit, že tam tak úplně nepatřím. Začalo to již před tímto výletem, kdy na prvním treku v pralese mi něco spadlo na hlavu. Doteď nevím, co to bylo, ale velikostně to mohlo být něco jako větší vlašský ořech. Nebylo to zrovna příjemný, ale nějak jsem se nad tím nepozastavovala. Spíš jsem si představovala dvě opice, jak se vsadili o banán, jestli se mi trefí na hlavu. Z té výšky by to byl mástrštik.

Každopádně na tomto výletě jsem si počínala velice obezřetně, abych nikde blbě neuklouzla a nic se mi nestalo. Bylo mi to prd platný. Asi v půlce cesty se mi kolem nohy mihl had, což mě trochu rozhodilo, ale naštěstí se o mě nezajímal a utíkal se schovat. Zalarmovala jsem zbytek skupiny a bylo mi průvodcem oznámeno, že je to mládě královské kobry (byla to užovka), a ať k ní nechodíme moc blízko. Když byl v bezpečné vzdálenosti, udělali jsme si všichni fotku a šli dál. Své teorii s užovkou jsem přestala věřit ve chvíli, kdy i sám průvodce si hada vyfotil.

Pomalu jsem si začala říkat, že mám asi trochu pech. Završeno to bylo v našem cílovém bodě u vodopádů, kdy při čekání s ostatními na zbytek skupiny se z ničeho nic urval jeden solidně velký bambus a spadl přímo na mě. Konkrétně na mou ruku, kam se mi mimo povrchový škábance zabodla i dvoucentimetrová tříska. Tu Mara úspěšně vytáhl až po příchodu zpět na chatku. Jaká je kurňa pravděpodobnost, že na někoho spadne padající bambus? A zrovna na mě? No neskutečný.

Cesta zpátky byla již bez dalších překvapení, akorát z lodi jsme viděli v korunách stromů pár opiček. Při příchodu zpět jsme hned skočili do jezera. Já jsem tam skočila oblečená a v botech, jelikož jsem na sobě měla víc bahna než vlastní váhy. Večer jsme si udělali pohodu na mole před chatkou a krmili ryby. Další den jsme sice ráno přišli o projížďku na ranní safari kvůli dešti, ale zbytek dne jsme měli krásně, takže nás to ani moc nemrzelo. Další výlet byl do jeskyně, kde si to žádná z holek moc neužívala, jelikož byla plná netopýrů, pavouků velkých jak moje dlaň, kobylek a jiných skákacích brouků. Jelikož uvnitř byla absolutní tma a kluzko, museli jsme si svítit čelovkama. Ve chvíli, kdy jsem se podívala na nohu a uviděla, že mi na ni sedí něco s větším množstvím nohou, málem mě trefil šlak. Byla jsem dost ráda, když jsme od tam vypadli. Celkově to byl ale báječný výlet s pořádnou dávkou adrenalinu.

Odpoledne jsme se přemístili do města Surat Thani, které nás okouzlilo velikým nočním marketem, na který však chodí hlavně místní, a o turistu tady moc nezavadíte. Tentokrát jsme si na noc zaplatili pokoj z kategorie ubytování velmi levné, což jsem pocítila hned po příjezdu ve sprše, když jsem se sprchovala společně s místním švábem, čehož jsem si všimla až při balení mokrých vlasů do ručníku pěkně v předklonu. Jelikož vím, co podniknout v situacích jako je tato a jak zachovat chladnou hlavu při setkání s místními, život ohrožujícími zvířaty, pomalu jsem vycouvala z koupelny a nechala Maru, ať se o něj postará 😀

Večer jsme se rozhodli, že si dáme masáž a šli najít něco v okolí. Místa s masážemi je tu dost, ale podle vzezření dívek, červených světel a temných uliček jsem naznala, že tady se žádná masáž konat nebude. Mara by vedle v místnosti dostával cestu kolem světa a mě by tam nějaká zmalovaná Thajka lámala kolena, to tak!

malá kobra královská
malá kobra královská

 

nadšení
nadšení
ukázka bahnité cesty pralesem
ukázka bahnité cesty pralesem

střet s bambusem
střet s bambusem
největší tříska v mým životě
největší tříska v mým životě

slunííííčko
slunííííčko
zleva - domy, ulice, stánky připravující jídlo, stolování, řeka a lodě
zleva – domy, ulice, stánky připravující jídlo, stolování, řeka a lodě
největší kýč - vepředu strom celý ze zlata zlatě nasvícený a vzadu barvy měnící budova
největší kýč – vepředu strom celý ze zlata zlatě nasvícený a vzadu barvy měnící budova
libová koupelnička
libová koupelnička

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *