Příjezd do Aucklandu

Proč bychom sem měli psát každej den? Sorry jako. 🙂

Ale popravdě to teď uplně nebylo naší prioritou. Navíc jsme opustili cestovatelský režim a pozvolna přešli zpátky do reálného života. A je to teda drsný.

Z města Rotorua jsme jeli tou nejpřímější cestou do Aucklandu. Bylo tam po cestě ještě pár zajímavostí, ale protože byla předpověď počasí naprd, tak jsme si řekli, že se tam někdy vrátíme z Aucklandu o víkendu. Je to pod dvě hodiny cesty.

Na první dvě noci v největším městě NZ nám přístřešek poskytl Ondra. Tímto ještě jednou velice děkujem 🙂 Měli jsme tak šanci promyslet, jak přesně chcem na začátku postupovat. Vyšlo nám z toho, že než si najdem práci, tak by to chtělo levnější ubytování. Dočasně tak bydlíme kus za městem (20min autem, 1hod busem do centra) u Číňana přes airbnb. Klasickej barák okupujeme s dalšíma dvěma párama. Aspoň mi má kdo dělat společnost při večeři, když Lena zevlí v posteli na skypu nebo u seriálů.

A co ty práce? No já si hledam pozici Java Developer – vlastně to, co jsem dělal v Praze. A protože se toho nebojim, hledam seniorní pozici. Jakože jsem hodně zkušenej a dobrej v tom, co dělam. Tak uvidíme, jestli to klapne 🙂

Jinak je to podobný jak v Česku. Jsou tu dva typy možnosti spolupráce. Buď jako contractor (naše OSVČ) nebo klasickej zaměstnanec. A jako u nás, contractor bere daleko víc a je placenej od hodiny. Navíc jsou tu kontrakty fixní (většinou s možností prodloužení) na 3 nebo 6 měsíců. Takže pro mě ideálka, jestli se budeme vracet do ČR. Na druhou stranu kontraktorských pozic neni tolik. Třeba každá desátá. Takže tomu dam ještě tak tejden nebo dva a pokud se nezadaří, tak bych začal zkoušet i ty zaměstnanecký pozice. Akorát tam je to komplikovanější. Jednak si myslim, že se uplně firmy nepohrnou do nabírání blázna, co se nejspíš za půl roku vytratí. Dále mi vízum zakazuje mít permanentní pozici, takže bych si musel domluvit, aby mi na jinak permanentní smlouvu dali datum ukončení spolupráce. A nebo by mi museli zasponzorovat pracovní vízum. No je to legrace 🙂

A jsem z toho hledání trochu nešťastnej, protože tu pracujou hodně s AWS nebo hledaj Full Stack Developery, jakože k Javě hledaj i AngularJS nebo React v jednom. Moc tomudle přístupu nerozumim, ale je to tak. Což mě teda trochu diskvalifikuje, protože ani s jednim moc zkušeností nemam. AWS jsem se rozhodl dohnat, tak se teď učim na AWS Solutions Architect certifikaci. Abych se při tom čekání na pohovory moc nenudil. A pak začnu dohánět i ten frontend. Tak proto bylo psaní příspěvků odsunuto na druhou kolej.

No a Lenka si zatim hledá cokoliv poblíž, kde teď bydlíme. Protože plán je takovej, že já si najdu práci, pak si poblíž mý práce najdem bydlení a pak si Lenka najde něco v okolí.

No tak co ještě bych vám pověděl? Včera (1. 4.) tu byl významný den. Měl jsem narozeniny 😀 Lenka o mě celý den pečovala (více než obvykle). K obědu mi uvařila mojí oblíbenou rajskou omáčku, jako dezert pak upekla cheesecake. A dostal jsem kokosový olej, takže jsem si mohl vychutnat moc příjemnou masáž 🙂 A já si včera dopřál hned tři sprchy! A 10km běh k tomu.

Zajímavý, jaký všechny věci člověk bere za samozřejmý. Po 4 měsících strávených v autě si na našem airbnb moc užíváme:

  • na záchod (hlavně v dešti) se nemusí ven ke stromku
  • člověk si může kdykoliv dopřát (teplou) sprchu
  • nemusí se řešit, jak moc je nabitej notebook nebo powerbanka
  • stabilní wifi internet
  • lednice chladí sama od sebe a nemusí se do ní tak kupovat zmražený potraviny nebo chlazený pivko, aby udržela teplotu – narozdíl od našeho chladícího boxu
  • no a vlastní pračka taky neni uplně k zahození 🙂

Tak zas někdy příště 😉

Kam to asi vede? #nofilter
Kam to asi vede? #nofilter
Když já chodim po meet upech, abych návazal kontakty kvůli práci, Lenka mezitim zevlí v parku a fotí takovýhle nádhery.
Když já chodim po meet upech, abych návazal kontakty kvůli práci, Lenka mezitim zevlí v parku a fotí takovýhle nádhery.
Na pohovory to chtělo trochu lepší oblečení
Na pohovory to chtělo trochu lepší oblečení
Park nedaleko od Ondrovo bytu. Dost v centru města.
Park nedaleko od Ondrovo bytu. Dost v centru města.
Pohled na downtown cestou z jednoho pohovoru.
Pohled na downtown cestou z jednoho pohovoru.
Zbytek narozeninového cheesecake. Rajskou vyfocenou nemam, ta byla hned snězená :-)
Zbytek narozeninového cheesecake. Rajskou vyfocenou nemam, ta byla hned snězená 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *