Motorka road trip

Včerejší menší výlet na motorce byla vlastně zkušební jízda motorky, která nás mohla doprovázet přes tři týdny severním vietnamem. Kdyby ovšem za něco stála. Ještě večer jsem našel za o maličko vyšší cenu novější, hezčí a (snad i) spolehlivější Hondu Blade.

Připraveni vyrazit - do kopců jezdíme jenom po zadním :)
Připraveni vyrazit – do kopců jezdíme jenom po zadním 🙂

Tři týdny na motorce? No jo, už to tak vypadá. Prostě proč ne. Severní vietnam má být moc krásný, tak si to chcem náležitě vychutnat. Chceme si projet osmičku z tohoto seznamu. Držte nám palce!

Cesta do první destinace trvala čtyři a půl hodiny během kterých jsme urazili asi 160km. Musim říct, že naše zadky to snášej opravdu špatně. Snad se to časem zlepší.

Jinak pořád mě udivuje ten jejich dopravní systém. Jako v moři. Velký ryby si dělaj co chtěj a ty menší je obeplouvaj. Tady pro sebe nemáte vyhrazenej celej svůj pruh. Tady jste rádi, když máte místo tak akorát pro sebe. Když vidim v zatáčce jet v protisměru kamion, okamžitě sundavam nohu z plynu, protože se v zápětí může objevit druhý náklaďák, který se ho (do zatáčky kam nevidí) snaží předjet. Nekecam, fakt se to stalo.

Nebo třeba jak si kamion v protisměru na rovince usmyslí, že bude předjíždět. Ale že pro nás na motorce už na silnici nezbyde místo? To neva, my klidně sjedem na krajnici do hlíny a počkáme, až bude cesta volná. Přece jenom se mi ještě umřít nechce.

Ač to může znít jako šílenost a hazard s vlastním životem, celkově mi tu jízda na motorce přijde bezpečnější než třeba v ČR. Lidi jsou tu na motorky zvyklí a určitě se nestane, že by nás tu někdo na silnici přehlídl. Nebo nedal přednost. Jenom na ty velký ryby si člověk musí dát majzla 😀

Na druhou stranu všichni se tu chovaj tak nějak víc logicky v rámci pravidla kdo víc troubí jede. A když z člověka opadne to počáteční zděšení, tak je to i zábava 🙂

Lenka má z cesty opruzenej zadek.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *